Plasma Pen

  1. Plasma Pen reprezinta cel mai nou tratament estetic in domeniul infrumusetarii, aflandu-se la limita dintre cosmetica si chirurgie estetica. Dispozitivul produce un flash superficial de plasma care provoaca o microarsura ce obliga pielea sa se stranga in jurul zonei tratate.

Indicatiile tratamentului cu plasma:

  • blefaroplastie nechirurgicala (corectarea pleoapei superioare si inferioare pleoapa cazuta, riduri, pungi, cearcane)
  • skin tightening la nivelul fetei/gatului
  • ridurile periorale
  • santurile nasolabiale
  • ridurile preauriculare
  • diminuarea cicatricilor
  • tratarea vergeturilor
  • indepartartea veruci, papiloame, keratoze seboreice, lentigine solare, pete datorita varstei

Asa cum se intampla in majoritatea procedurilor de corectare a texturii si arhitecturii tegumentului (resurfacing)  si tratamentul cu plasma are la baza o lezare controlata a tegumentului.

Dupa tratament, se vor forma cruste foarte mici si fine in locurile unde plasma a afectat tegumentul. Ele cad in aproximativ 7 zile. Este imperativ sa nu fie indepartate fortat. Daca s-au tratat pleoapele, in primele zile acestea vor fi rosii si umflate, cu atat mai mult cu cat s-a lucrat la intensitate mai mare. Dupa caderea crustelor, tegumentul nou va fi mai mic ca suprafata, ducand la efectele vizate in functie de necesitati, ridicarea pleoapei, lifting facial, intinderea ridurilor. Prin urmare, pacientul trebuie informat cu privire la ceea ce se va intampla in urmatoarele 7 zile post-procedura si care este ritualul de ingrijire la domiciliu.

In plus, plasma stimuleaza proliferarea celulara si sinteza de colagen, astfel incat efectele pozitive se vor accentua in urmatoarele saptamani pana la 3 luni. In general, in ceea ce priveste tratamentele de regenerare, sunt necesare 2-3 sedinte la interval de 6 saptamani. Efectele sunt de durata, cel putin 3 ani. Sa nu uitam ca imbatranirea fiziologica are ritmul ei si atunci este bine sa realizam o sedinta de intretinere anuala.

Blefaroplastia nechirurgicala ( corectia pleoapelor cazute si a pungilor de sub ochi) este o procedura minim invaziva și nedureroasa întrucât se folosește anestezie locala. Procedura durează în jur de 30 minute și nu necesita recuperare la domiciliu. Initial se formeaza mici cruste care vor fi toaletate și ingrijite conform indicatiilor medicului dermatolog. Machiajul nu este permis 24 de ore după procedura. Numărul de ședințe necesare pentru rezultate optime precum și indicatia de tratament se stabileste în urma consultatiei

Cat timp durează rezultatul?

Deoarece Plasma Lifting este mai mult decât un simplu tratament de reducere a excesului de piele, pielea lăsată este de fapt îndepărtată, iar efectele ar trebui să dureze la fel de mult ca și cele obținute prin chirurgia invazivă.

Ca toate procedurile chirurgicale și estetice, efectele tratamentului cu Plasma Pen nu sunt permanente, deoarece nu opresc îmbătrânirea naturală. Dar rezultatele obținute în urma tratamentului dureză ani de zile, spre deosebire de rezultate ale altor tehnologii non invazive ce durează numai câteva luni. Există totuși factori externi, ce țin de stilul de viață al fiecărui pacient, ce  pot împiedica rezultatul să dureze. Acești factori sunt, in principal: fumatul, consumul de alcool și expunerea prelungită la soare.

Efecte secundare și riscuri

Plasmage s-a dovedit a fi un tratament sigur datorită naturii sale non-invazive. Cu toate acestea, majoritatea pacienților pot prezenta câteva efecte secundare minore în cele 7 zile după tratament.

Pot apărea pe piele anumite pete maro, care au aspectul de cruste. După aproximativ 5 zile, acestea vor cădea, dezvăluind pielea nouă, de culoare roz . Se vor observa unele zone in care se formează mici edeme, în special în cazul tratamentului pentru pleoape, dar acestea durează cel mult 5 zile.

Rezultate clinice

Efectele pozitive ale tratamentului vor fi evidente imediat după primul tratament, dar cele mai bune rezultate vor fi observate după trei săptămâni. Pentru un rezultat complet, 3 tratamente sunt de obicei necesare, efectuate fiecare la un interval de 6 saptamani.